Народ и НАТО


anti_nato

фото: Интернет

Судећи по броју људи који су изашли на протест против званичне НАТО окупације, oна незванична траје деценијама, као и по паролама, сликама које су носили, ма шта причао „званични Београд“ Срби нити воле нити верују у добре намере НАТО Алијансе.

Са друге стране, они који немају представу ко су главни јунаци српске (слушај мене оптимисту, српске, а овде више готово ништа није српско) политичке сцене, aли ни светске у целини, могли би да помисле да је Владимир Путин лидер српске опозиције јер утисак је да више верујемо Путину него било коме из српске политичке елите.

Европејци, власт и сви они који су „прихватили реалност на терену“ тврде да смо окружени НАТО земљама и да је улазак у НАТО једини начин да се очува српство. Та тврдња је вероватно утемељена на оној сигурности коју Срби, наше светиње, манастири, гробови предака имају на Косову и Метохији која је под контролом НАТО екипе. 

Исти тврде да би, евентуална, блискија сарадња са Русима била погубна за нас јер би постали руска колонија и легитимна мета за НАТО. Никада нисмо били руска колонија, али смо зато већ више од две деценије и те како легитимна мета та НАТО. Не видим у чему би сад била разлика.

Србија одавно није независна, одавно није држава. То је наша реалност. Газде ове власти, али, да не грешимо душу и свих претходних, демократских, су у Вашингтону, Бриселу, Берлину. И свака власт, од револуције на овамо, имала је свој задатак и век трајања. Свака је реализовала одређену етапу на путу ка капитулацији и коначнпј окупацији Србије, и чим би испунила задато истекао би јој рок трајања, на њено место би дошла нова.

Овој садашњој је припала „част“ да одради завршне радове, а њена експедитивност и одлучност је, верујем, изненадила и саме газде. Да образа немају јасно је одавно, али њихова глупост се сјајно уклапа у ону Ајнштајнову да су „свемир и људска глупост немерљиви“. Најновија потврда томе је апсолутно игнорисање свих званичних медија и институција онога што се догађало у Београду.

А јуче се у Београду десио народ. Ма шта власт и навијачи ЕУ и НАТО причали, подругљиво говорили да су на улици били ови и они у овом или оном броју, народ Србије је изашао на улицу. И без обзира на евентуалне задње намере, у политичком смислу задње намере, организатора протеста, 90% оних који су се јуче нашли на улицама Београда је тамо било са једним јединим циљем – протест против званичне капитулације и добровољне окупације.

Њих није занимало ко је и са каквом амбицијом организовао протест, да ли је то прикупљање политичких поена, почетак предизборне кампање. Не. То јуче није било битно. Оно што је људима који су јуче били на улицама Београда једино било битно је да кажу НЕ! Да покажу да се не слажу са одлуком власти и да не признају капитулацију, окупацију.  Да не грле непријатеља. Да не окрећу леђа пријатељима.

И да нису заборавили.

Србија је земља коју је бомбардовао НАТО, која је распарчана, порушена, спаљена, разапета под будним оком исте те Алијансе.

Србија је земља која је деценијама под окупацијом.

Србија је земља која деценијама бира између два зла.

НАТО чизма је била у авиону који је бацао осиромашени уранијум.

НАТО чизма је српску децу, цивиле прогласила колатералним штетама.

НАТО чизма је окренула леђа српским манастирима док су горели.

НАТО чизма је дошла непозвана.

НАТО чизма је од момента кад се појавила на просторима бивше СФРЈ у којима су живели Срби донела је само зло, тугу, бол српском народу.

Република Српска Крајина – Бљесак и Олуја.

Република Српска.

Пролеће 1999.

Косово и Метохија.

Сви ти губици, све те смрти, сва та убиства, сви ти злочини, сви ти масакри, све те масовне гробнице, сви ти нестали људи, сви ти побијени цивили, свако мртво дете, сваки заклани старац на кућном прагу, сваки украдени орган, свака спаљена, оштећена црква и манастир, сваки срушен споменик, свако исељено српско село, свако напуштено и у коров зарасло огњиште… Све то има један заједнички печат – НАТО.

И зато, без обзира на реалност на терену, окруженост НАТО земљама, и било каквом другом аргументу који ће неко рећи, НИКАД не могу да прихватим и мирно испратим добровољну капитулацију и окупацију.

А што се медија тиче и ове тишине…

Др Јозеф Гебелс би скинуо капу. Ни он то не би одрадио боље!

Advertisements

Коментари на: "Народ и НАТО" (10)

 1. Iva,
  U nabrajanju svega što čini zajedničko zlo-NATO, smatram da treba dodati i porast broja obolelih od kancera. Imam utisak da zvanične zdravstvene vlasti ne daju prave analize o ovom problemu.

  Kažete da su oni sada odradili završne radove, da ali za ovu fazu. Šta je sledeće, možemo samo da nagađamo(možda formalno priznanje šiptarske države, možda i formalni ulazak u NATO ).

  Verujem da nije slučajno što su ti završni radovi upravo sada. Nalazimo se pred izborima i ovo je testiranje naroda kako će reagovati. Zbog toga je važno da što veći broj birača izađe na izbore i da oni koji su protiv NATO, glasa za bilo koga, sem za Vučka i da mu tako smanji rezultat. Ako izvojuje visoku pobedu,, mogu brže da nastave narednu fazu..

  Objašnjenje za ovu akciju je najblaže smešno. Tako, to je samo , kažu realizacija zakona usvojenog za vreme Koštunice. Mrzi me da upoređujem , jer nema vajde ali se pitam ako je zakon usvojen 2006., znači da je aktuelna vlast mogla tog zakona da se odrekne kao što se odriče svega što su njeni prethodnici uradili ili da još uvek odlaže.
  Dalje, kao ko bi branio Srbe i srpske svetinje na Kosovu ako NATO ne može da dođe do Kosova. Kad bi to stvarno bio razlog, može ući preko Crne Gore ili Albanije.

  Pre ili kasnije, počeće da prolaze vozila NATO našim putevima i gradovima. Videćemo da li će ih narod dočekati sa aplauzom (Čedini i Vukovi valjda hoće) ili na drugi način. To je važan test narodnog raspoloženja.
  Dobro bi bilo da se na svim dostupnim društvenim mrežama, nastavi da piše o ovom problemu i da se razotkriva laž.

  • Савета,
   свакако да је број оболелих од различитих облика карцинома нешто што се неизоставно везује за активности НАТО над Србијом пролећа 1999. То сам више пута наглашавала у неким ранијим текстовима. Хвала што сте ме допунили овога пута.
   Мада, ако питамо Јелену Милић она ће нам објаснити да осиромашени уранијум није радиоактиван и да он није узрок великог броја оболелих од рака.
   Све што сте написали стоји и потписујем.
   Велики поздрав.

 2. Слушам изјаве нашег председника да нам нато треба ради заштите срба на КиМ. Па нато је већ на тамо, имају огромну базу на КиМ па ми није јасно да људи са кратком памећу и брзим заборавом могу да прогутају причу о потреби заштите наших људи на КиМ од стране натоа и да им треба пролаз преко Србије да стигну до КиМ и да би заштитили наш народ. И ако је тај закон о давању имунитета нато трупама донет од стране предходне власти није добар зашто се ратификовао? Обично ако нешто не ваља то се мења а не потврђује. Разумем да је у данашњем свету тешко, скоро немогуће остати неутралан али уколико већ мораш бираш ону опцију која ти најмање бола задаје и која те најмање савија. Али за тако нешто мораш да имаш кичму, да поштујеш себе и онда ће те и други поштовати. Овакав став не видим код садашње и ни једне од предходних власти.
  Да су американци имали своје Кошаре, до сада би знали напамет имена свих војника који су учествовали у тој акцији одбране америчке демокрације. Овако остаје нам сећање на наше младе војнике који су оставили своје животе бранећи границе наше Србије од хорди нато и шиптарских терориста.
  Причајучи о нато акцији 1999. сећам се да је чак и у таквој еуфорији напада на нашу земљу постојало пар нормалних људи у нато друштву који су размишљали својом главом и одбили да учествују у том одвратном чину. Није их било много али ипак пар светлих тачака које човек не треба да заборави.
  Живим у иностранству па сам покушавао да пронађем информације о јучерашњем скупу на порталима за које сам сматрао да су слободни, демократски. Каква заблуда… Сва срећа те постоје руски портали па сам добио нормалне информације о догађајима из Београда.
  Гебелс – мала беба за ове данашње.

  • Макарије,
   као и увек одличан коментар, одлична запашжања.
   „Али за тако нешто мораш да имаш кичму, да поштујеш себе и онда ће те и други поштовати.“ – овим си све рекао.
   Поздрав.

 3. iVA,

  ovaj sporazum sa NATO-m, ima jednu korisnu stvar-navodno će pomoći u čišćenju zaostalih bombi , naravno to su njihove.

  I Vi I Makarije se čudite što nema ništa u medijima. Ako izuzmemo one u koje se premijer ušeta kad hoće, kao u svoju kancelariju, ostali primenjuju princip autocenzure jer veoma dobro znaju različite metode kojima ih aktuelna vlast, može kazniti .

  Kad je reč o protestu, nadam se da će se nastaviti ali i da će ljudi primenjivati i druge metode , sem agresivnih ,kojima će pokazati NATO -u, prezir i ignorisanje. 1996 smo koristili pištaljke i poklopce, tako i sada može nešto drugo. Recimo, uđe grupa NATovaca u kafanu da nešto popije, svi prisutni trenutno zaćute , okrenu im leđa ili zure s prezirom. Znam da su to sitne stvari. Doći će i vreme za krupne . Budimo samo strpljivi.

  Pozdrav,

  • Како видех негде на једној од „друштвених мрежа“
   Споразум са НАТО потписан… Сад знамо чему су служили Отписани док смо били мали. ДА НАС НАУЧЕ КАКО СЕ ТО РАДИ!!!

 4. Чуо сам, Цезаре, да желиш знати о овоме што ћу ти сада писати. Овде се налази човек који живи у великим врлинама и зове се Исус Христос. Народ га назива пророком, а његови ученици га сматрају за божанство. Веле да је син Бога, Творца неба и земље и свега што на њој има и бива. Заиста, Цезаре, сваки дан се чују чудне ствари о овоме Христу. Да лечи болеснике само додиром и да мртве васкрсава једном речју. Он је човек средњег, лепог стаса. Изглед му је благ и достојан поштовања. Коса му је боје добро зрелог лешника, пада му у увојцима преко ушију и са бескрајном милином шири се по плећима. Носио ју је раздељено на темену на „назаретски начин“. Чело му је високо и чисто.

  Образи су му љупко румени. Нос и уста његови дивно су правилни, брада му је честа, боје као и коса, није дуга и на средини је раздељена. Очи су му лепе и сјајне, као сунчани зраци, и нико не може право да гледа у њих од сјаја. Укорава с величанством, а опомене су му пуне благости. Или говорио или творио, увек то чини са милином и озбиљношћу. Никад га не видеше да се смеје, али су га видели да плаче. Веома је умерен, врло скроман и веома мудар. Једном речи: то је човек, који својом великом лепотом и својим божанским преимућством надмашује све синове човечанства. Науком задивљује сав Јерусалим. Он нигде није ништа учио, а зна све науке. Иде босоног и гологлав, многи га исмевају, али у његовом присуству стрепе и чуде се. Веле да такав човек није никада ни виђен, ни чувен у овим пределима. Многи Јевреји га сматрају за божанство и верују му, а други га туже мени, као да је противник твоме Величанству, Цезаре. Он није никада никоме учинио зло, али јесте добро. Ипак сам твоме Величанству, Цезаре, готов да слушам, како ми наредиш биће извршено. У Јерусалиму седме индикције, месеца једанаестог.

  Твога Величанства највернији и најпонизнији слуга,

  Намесник Публије Лентула

  Публије Лентула, бивши царски намесник у Јудеји, у писму императору Тиберију, из инж. Војислав Поповић Хаџија, Светој Земљи, ауторско издање, Београд, 1979., 288, 289.

  ПС. Ништа није готово.
  Тек почиње!

  ЖИВЕЛА СРБИЈА!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

Блесушица

Замисли жељу и заврти глобус... јер снови се остварују

Otisak na displeju

Od izvora dva putića, do izvora samo jedan...

psihologijasmisla

mesto za raspamećivanje

ipokeva.wordpress.com/

uputstva za upotrebu dana

Labilna

Ubij vreme, da ono ne bi ubilo tebe :)

oblogovan

Pokušaj slaganja reči u nizove u kojima će se neko prepoznati...

NEGOSLAVLJE

Slike od reči u kojima se prepoznaju i nenaslikani.

poznanik

zato što te volim

Mandrak72's Blog

Bilo kojeg dana

Tangolinin blog

moja mala ništa

cy3a

свашта нешто

ПЛЕТЕНИЈЕ СЛОВЕС

... мистично језичко сведочанство духовне стварности.

agorafobija

Neko to od gore vidi sve, vuce konce, igra se. ;)

политика и којешта...

забелешке о утисцима, на прву лопту...

meskalero

Да ли знаш?

Jelena Bogosavljević

Jelena: svet priča i noćnih pripovedanja

Ne plači , to mogu i ja ....

Život i naravučenije....

ironijexl

StVaran svet oko mene (ne zadržavaj se samo u slučaju nužde)

Umetnost hedonizma

Umetnost nalazenja zadovoljstva u malim stvarima

Nedodjija

blog o alternativama...

Sopstveni portparol

Za pravilnu i zdravu duhovnu, duševnu i telesnu ishranu

Mitrovic Uros

Just another WordPress.com site

Магацин

Национални портал

Blueberry NS

Blog for my darling ;-)

%d bloggers like this: