НЛО над ЈНА


zastava fudbalОни који прате те ствари, воде рачуна о статистици, кажу да је ово био први дуел фудбалских репрезентација Србије и Албаније. С обзиром да је утакмица прекинута, рекла бих да је све остало само на покушају.

Утакмица је прекинута после инцидената на терену у којима су учествовали играчи оба тима. Претходио му је маневар Неидентификованог Летећег Објекта на који је била закачена застава са мапом велике Албаније.

Дуел Србије и Албаније је окарактерисан као утакмица високог ризика. Највишег могућег. А, опет, неким чудом Шиптари су успели да лансирају летелицу са имагинарном картом велике Албаније у коју су убацили пола Србије. Ако ми географија није слабија страна рекла бих да мапа покрива поред територије Албаније, и делове Црне Горе и Македоније као и добар део Србије – КосМет, Рашку, па све до Ниша.

Искрено, за остале државе из окружења које су овом мапом анектирали ме баш брига, нек се они брину што шиптарима расту апетити па би до Беча. Мене они не занимају. Занима ме што моју Отаџбину граби коме се како дигне она ствар.

Оно што остаје нејасно је како су поред онолико полиције, обезбеђења, пиздиматерина, Шиптари успели да лансирају летелицу. Шта би било да на стадиону и око њега није била тако оштра контрола? Да ли би на ЈНА уместо Неидентификованог Летећег Објекта заставу унели тенкови?

У ствари, не морамо да идемо толико далеко. Манимо тенкове, данима их гледамо у Београду како вежбају за параду, задржимо се на летелици. Довољно је помислити шта би било да је уместо заставе летелица носила нешто друго. Нешто опасније, нешто убитачније. У сред Београда. На месту где се окупило пар десетина хиљада људи.

Утакмица је прекинута. Србија као домаћин сноси одговорност што није обезбедила услове за нормално одржавање спортског догађаја. Знајући какви смо „миљеници“ не би ме изненадило да казна буде службени резултат 3:0 у корист гостију, али епилог меча ћемо сазнати наредних сати/дана.

Мада, искрено, за фудбал и резултат ме и баш брига. Истина је да ми је мука од тог курчења свих који дођу у Србију. А, ово је само још једна потврда да на мртвог сви шиље ону ствар. Јер, поново се враћам на то да су  Шиптари лансирали летелицу. Поред силног обезбеђења утакмице високог ризика!

Па кога зајебавате?

Сад иде она реченица у којој се, између осталог, спомињу речи пас, матер и шугаву, а усмерена је свим одговорнима у Србији који већ деценијама имају двоструке аршине: Једне за национално свесне Србе у Србији које урнишете на сваком кораку за најмању ситницу, а друге за све оне који дођу, прођу, остану, али не пропусте прилику да се попишају и посеру по истој тој Србији.

Некад помислим да би било поштеније да лепо кажу да се од нас очекује да сви скинемо гаће да се ови изређају, него да нас јебуцкају овако на ситно…

И на крају, ја већ годинама не пратим фудбал. Под смртном претњом оружја нисам сигурна да бих успела да наведем два играча из прве поставе репрезентације Србије. Али ћу његово име да запамтим.

Стефан Митровић – момак који је скинуо заставу!

stefan mitrovic

п.с. знам да одавно није стадион ЈНА, али нема везе…

 

Advertisements

Коментари на: "НЛО над ЈНА" (18)

 1. Odlican naslov!Ili ce se utakmica odigrati bez navijaca ili ce Albanija biti diskvalifikovana.Imamo sve dokaze protiv njih… Tri prstena obezbedjenja, a oni mastovito ubacuju letecu..
  Perfidno izrezirano.A mi smo uvek dezurni krivci i politika je uvek protiv nas…

  • Хвала, Анчи.
   Драга моја, знаш и сама да смо и раније у неким много важнијим стварима имали све доказе, али су само у нашем случају ти докази губили на значају. Не би ме изненадило да тако буде и сада.
   Мени је потпуни „хит“ да се све догодило поред таквог обезбеђења. Неко ту није урадио посао.
   Или је одрадио управо оно што се од њега и очекивало…

   • Kao sto je Sapic napisao, tako su mogli da nam ubace bombu na stadion…

    • Управо то.
     Довољно је помислити шта би било да је уместо заставе летелица носила нешто друго. Нешто опасније, нешто убитачније. У сред Београда. На месту где се окупило пар десетина хиљада људи.

 2. Драга моја, није то макар ко лансирао, него БРАТ ПРЕМИЈЕРЕ АЛБАНИЈЕ ! Дотични је власник амерчиког пасоша ! На организаторе меча ,дирктно су ЕУ амбасадори вршли притисак, да им се дозволи присуство на утакмици ! Друго ,све је то ујдурма из исте кухиње ! Треће, ред би био да инсистирамо и сазнамо имана амбасадора који су вршли притсак на органиѕаторе !

  • Драга Нађа,
   нама је свеједно ко је лансирао, срамно је да се то догодило у сред Београда.
   Амерички пасош је ту споредна ствар. Било који да има зна се ко њеми/њима „чува леђа“.
   Све је то тачно што сте написали, али баш као и толико пута до сада, и овога пута ћемо остати без одговора на многа питања. А брат премијера ће лагано до Сурчина, па својој кући. Не би ови „наши“ да се било коме замерају. Ипак им је важније да газде буду мирне. За народ их ионако баш брига…

 3. Svaka čast sejo, napisala si sve što sam u privatnom razgovoru rekao drugarici. Sada dok sam čitao tvoj post suze su mi krenule od besa, od nemoćnog besa…

  • Бато, нас двоје смо се увек разумели и слично/исто мислили у вези многих ствари.
   Та немоћ је најгора и најтежа од свега…

 4. Rekao sam jednom, reći ću još sto puta „Ovo država? – to se neko šalio …. nemoj da se nerviraš … znam da je to teško ali nemoj 🙂 ljubim te :*

  • Карикатура од државе – већ неко време то је термин који користим.
   Покушавам, Бане, али некад ме неке ствари баш онако стрефе да не могу да прећутим…
   Љубим :-*

 5. E, to smo se i mi sinoć pitali – kako kad je bezbednosna situacija poditgnuta do usijanja zbog parada i dolaska Putina jedna letilica uspe neometano prvo da se smeti na krov pravoslavne crkve (?) a potom da se navođenjem dovede do stadiona… a ostalo… reče Iva sve…

  • Све да се склони на страну, али како ће да објасне да су Шиптари то одрадили поред толико обезбеђења? А знамо да ови „наши“ воле да се хвале како су све професионално одрадили… И то све се дешава, практично, у предвечерје доласка Путина…
   Кров православне цркве је, тек, посебна прича.
   Хвала на посети и коментару.
   Добро дошла у Ивин свет.

 6. Zanimljivo je da je utakmica zvanično prekinuta zbog tuče fudbalera oba tima, a zapravo istina je da je Mitrović uhvatio zastavu da je iznese sa terena i da su ga tada fizički napali Šiptarski fudbaleri. E, sad to što su naši priskočili da ga sačuvaju od batina, verovatno je netolerancija, homofobičnost, antišiptarizam i tome slično…ne razumem se ja baš u ovu demokratiju, pa ne zameri ako nisam baš potrefio termine. Onoliko koliko sam shvatio, demokratija je kada te oni tuku, a ti kada uzvratiš onda si varvarin, tako nekako. Kada oni prave veliku Albaniju i kidišu na tvoju teritoriju, a ti ne daš svoje, onda je to zato što ti hoćeš veliku Srbiju. Ne znam samo koliko Srbija treba da bude mala, da ne bi bila velika. Uglavnom, ovo je bila prava proba za terorističke akcije. Stvarno su mogli i bombu tako da šibnu, ali mi helikoptere dižemo u vazduh samo za obezbeđivanje pederbala, tako da je ovaj dron glat prošao. Mislim, mi izgleda iz vazduha štitimo samo guzice, a za glave više niko ne garantuje. Nego, da mi tražimo od Putina konačno taj S-300. Znam da nije za dronove i slične igračke, ali ako je ovo prošlo bojim se da će i Šiptarski fantom bez problema da nam se švrćka, a mi ćemo opet da se „iznenađavamo“.

  • После њиховог НЛО пројекта Митровић је ухватио заставу и скинуо је, њега су напали играчи Албаније, дошло је до кошкања међу играчима оба тима, а онда је навијач упао у терен и ударио једног фудбалера Албаније. И то је једино што ће се узети у обзир кад се буде одлучивало о судбини меча. Организатор није одрадио добро свој посао, навијач је улетео у терен, напао играча гостујућег тима и крај приче. Уз то, колико је обезбеђење било шупље потврђује и НЛО који је без проблема стигао до стадиона и лебдео над тереном. Значи, како год да окренеш ми смо криви.
   Уз то имаш и ситуацију да се у први мах говорило о албанској застави, а не о карти имагинарне велике Албаније по којој су отели териотрију не само Србије већ и Црне Горе, Македоније, а кад сам мало боље погледала карту, и део Грчке. Значи, није то застава, већ, како неко рече, „план проширивања Албаније у наредних пар година“.
   Да не идемо у детаље да је уместо заставе могло да буде много тога далеко опаснијег. Сви знамо о чему причам. И на крају, у утакмици високог ризика, каква је била ова, а у предвечерје доласка Путина у Београд, ово се може гледати и као припрема за терористички напад. Како један од моје Браће рече, сви ти дронови могу да се неутралишу са ометачима велике снаге од -/+ 1-6 Ghz којих вероватно има негде у неким магацинима. Али, никоме није на памет пало да на утакмици високог ризика и то одради као превентиву…

 7. Какав год био епилог поступка који је покренула УЕФА, колико год изгубили… добили смо гаранцију да Космет неће престати да очарава, надахњује и заветује млада покољења. И – Стефан је довољан. А, није усамљен!
  Поздрав Ива!

  • Косово ће увек бити инспирација, својеврсна звезда водиља за младе нараштаје. Свако ко у себи има љубав према Отаџбини истовремено гаји оно „семе Лазарево“ које је гарант да ће Србија трајати…
   Стефан је још једна потврда тога…
   Пријатељу, хвала и велики поздарв.

 8. Upravo kao što Stanimir kaže, samo smo dobili potvrdu da medju nama još postoje oni neotkriveni heroji i ljudi velikog srca…ali na žalost i da se u loncu naših suseda ponovo kuvaju naše glave…

  Volim tvoje komentare, volim što pišeš otvoreno i emotivno i što ubličiš ono što i sama mislim

  ljubac

  • Српска земља и Срби су увек на менију оних који нас окружују. Али не само њих. И појединци у одређеним крајевима Отаџбине раде на томе да је уситне, поделе. То не би било толико страшно кад би сви тога били свесни. Нажалост није тако. Већина се понаша као да се ништа не дешава. Да је среће па да смо сви свесни ситуације 365 дана у години, а не само у оваквим приликама.
   Али, Стефан и њему слични показују да, иако делује да смо успавани, ипак нас има. Довољно да неке ствари урадимо на прави начин. Он ниједног тренутка није пробао да поцепа, изгази, уништи заставу са мапом велике Албаније, само је покушао да спусти НЛО и да све заједно преда четвртом судији, а да они наставе да играју фудбал. Чистоћа душе…
   Хвала теби драга моја што си ту и што си подршка.
   Љубим :-*

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

Блесушица

Замисли жељу и заврти глобус... јер снови се остварују

Otisak na displeju

Od izvora dva putića, do izvora samo jedan...

ipokeva.wordpress.com/

uputstva za upotrebu dana

Labilna

Ubij vreme, da ono ne bi ubilo tebe :)

oblogovan

Pokušaj slaganja reči u nizove u kojima će se neko prepoznati...

NEGOSLAVLJE

Slike od reči u kojima se prepoznaju i nenaslikani.

poznanik

zato što te volim

Mandrak72's Blog

Bilo kojeg dana

Tangolinin blog

moja mala ništa

cy3a

свашта нешто

ПЛЕТЕНИЈЕ СЛОВЕС

... мистично језичко сведочанство духовне стварности.

agorafobija

Neko to od gore vidi sve, vuce konce, igra se. ;)

политика и којешта...

забелешке о утисцима, на прву лопту...

meskalero

Да ли знаш?

Jelena Bogosavljević

Jelena: svet priča i noćnih pripovedanja

Ne plači , to mogu i ja ....

Život i naravučenije....

ironijexl

StVaran svet oko mene (ne zadržavaj se samo u slučaju nužde)

Umetnost hedonizma

Umetnost nalazenja zadovoljstva u malim stvarima

Nedodjija

blog o alternativama...

Sopstveni portparol

Za pravilnu i zdravu duhovnu, duševnu i telesnu ishranu

Mitrovic Uros

Just another WordPress.com site

Магацин

Национални портал

Blueberry NS

Blog for my darling ;-)

%d bloggers like this: