zandarmerijaВест коју су јуче објавили готово сви електронски медији и интернет странице и која се као пожар проширила по друштвеним мрежама у најкраћем би гласила овако:

„Припадници Жандармерије сукобили су се вечерас у атару куршумлијског села Боровац са наоружаним Албанцима који су крали шуму.“

Последњих неколико дана причало се о томе како Шиптари без проблема практично свакодневно прелазе ту „административну границу“ између Србије и Србије и у околини Куршумлије краду шуму без икакве контроле. Јуче су се сукобили са припадницима Жандармерије.

– Група Албанаца је напала из аутоматског оружја патролу Жандармерије на територији Србије у атару куршумлијског села Боровац – изјавио је Братислав Дикић, командант Жандармерије.

Човек лепо објасни да су били наоружани аутоматским оружјем, да су напали патролу елитне српске полицијске формације, појавила се информација да је сукоб трајао пола сата, а медији и даље упорно КРАДЉИВЦИ ШУМЕ!

Господо новинари, уредници, полтрони власти, то нису крадљивци шуме то су терористи који аутоматским оружјем отимају српско од Срба. Хајде да коначно почнемо ствари да зовемо својим именом. Шта мислите о томе?

Нису они ни Албанци ни Шиптари они су терористи. Није то никаква држава, то је Косово и Метохија. Нису они председница, премијер, министри Косова, они су отимачи који мисле да им је отимачина прошла, па им се сад  осладило и хтели би још. Косово и Метохија им више нису довољни, порасли су апетити, хтели би још да се прошире. За почетак упадају и краду шуму, а онда ће полако, али сигурно, да краду земљу, убијају Србе, уносе немире, спроводе терор. По добром старом рецепту који им је, мисле они тако, успео са Косовом и Метохијом.

Србија је вероватно једина земља на свету која је поставила границу унутар своје територије. Једина земља на свету која се одрекла дела своје земље за нешто тако имагинарно и небитно као што је датум. Једина земља на свету која се одрекла својих грађана. Једина земља на свету која се одрекла своје историје, традиције, културе. Једина која је своје грађане, војнике, команданте, политичке лидере и бивше високе државне функционере, предала фарси од Међународног суда правде. Једина на свету која је у блато бацила оне који су је бранили. Једина на свету која је свесно уништила привреду. Једина која упорно својим грађанима затеже омчу око врата свакодневним задуживањем.

И могла бих тако још дуго и опет не бих све поменула. Овај текст је такав да свако ко га чита могао би да га допуни неким свјим утиском, неким својим коментаром и опет, вероватно, не би побројали све.

У једном тренутку била сам веома разочарана свим стварима које нам се дешавају, пре свега огледаним у одлукама, потезима актулених лидера ове земље. Почела сам себе да преиспитујем да ли, можда, ја грешим, да ли ја живим у некој илузији коју сам створила желећи да побегнем од сурове реалности која нам се дешава, у илузији да је Србија битна, да је Отаџбина света, да је Србин Србину брат… Бићу искрена као и увек, осетила сам као да постустајем, али последњих дана некако имам више вере да неће моћи још дуго да раде шта им се хоће.

Некако поново наилазим на људе, мени непознате људе, који мисле исто или слично као и ја. И то значи, то је право освежење. И схватила сам још нешто, ма колико ово што радимо у некој широј слици можда и није много, значи онима који слично мисле. Онима који виде да без обзира на године, пол, имовинско, брачно стање или локацију на којој живимо има доста нас који мислимо својом главом.

У данашње време, у овом једноумљу које нам сви намеће, то је премија. И то је оно што ме је само учврстило у томе да ми, ма колико нас било мало, јесмо у праву и да ћемо дочекати да Србија поново буде целовита и јединствена.

Јер, никад не треба заборавити једно:

НИЧИЈА НИЈЕ ГОРЕЛА ДО ЗОРЕ!

 

 

 

 

 

Advertisements

Коментари на: "Аутомат је разлика између крадљивца и терористе" (15)

 1. srki рече:

  🙂

  • Tandaramandara рече:

   Šumu kradu od kako je Srpska vojska napustila Kosovo i o tome se odavno već pisalo pa mi nije jasno to vaše iščuđavanje kao da niste za to nikad pre čuli ili pak mislite da su nama vrane mozak popile pa se ne sećamo šta se sve do juče dešavalo pod vlašću onih koji vas sad plaćaju da blatite ove kako bi se oni opet vratili i zajašili, a usput pooslobađali iz zatvora da ne odgovaraju za silnu krađu koju počiniše. Pa nisu ovi sad prodali Kosovo, njih je sačekao samo svilen gajtann oko vrata koji im ostaviše u amanet prethodnici koji bi sad najradije da operu ruke od svega i uđu u cirkus zvani Srbija, nevini kao francuske sobarice. Tačno je da je Srbinu svojstveno da zaboravi sve onu ružno što mu se dogodilo, na koju kartu vi i idete ali je tačno da ima i onih koji sve to pamte i ništa ne zaboravljaju i dobro se sećaju šta je ko uradio ovom narodu, kolika je zla počinio, što je za vas kamen spoticanja koji bii najradije da gurnete u stranu o kom retko kad ili gotovo nikad i ne pišete. Imalo bi se tu što šta napisati da je čovek zaludan u prepucavanju sa vama, noo ima i važnijih i pametnijih stvari. Ajd zdravo…

   • Tandaramandara, поздрав.

    Претпоставићу да је коментар упућен мени као аутору текста, а не Сркију на чији коментар је „залепљен“.
    Просто не знам одакле да кренем са одговором.

    Не ишчуђавам се што краду шуму, овде је најпре критика тога да медији групу људи наоружану атоматским оружјем која напада патролу Жандармерије и даље упорно зове крадљивцима шуме. А врло је јасно да су они пре свега терористи. Наоружана паравојна параполицијска или већ било која групација је пуцала на званичну формацију српске полиције. То ни по којим критеријумима не могу да буду крадљивци шуме.

    „pod vlašću onih koji vas sad plaćaju da blatite ove“
    Мене не плаћа нико. А Ваш коментар да ме плаћају они прошли је само доказ да сте први пут у Ивином свету и да никад нисте прочитали ниједан текст из ранијег периода. Нити су ми драги они претходни нити су ми драги ови. С том разликом што смо за оне претходне знали да су спремни да продају Космет, а ови актуелни су се до доласка на власт клели у Косово и Метохију и причали како ће све уговоре и споразуме која је претходна власт потписала и склопила они преиспитати. Од тих силних обећања нису урадили ништа. О томе да су добили врућ кромпир у руке нема полемике, али сами су то желели. Да нису не би се кандидовали на изборима, не би се бавили политиком. Избор увек постоји. До јуче су пљували ЕУ, а сад ЕУ нема алтернативу. До јуче су били патриотска, национална странка, сад критикују национализам.

    „Tačno je da je Srbinu svojstveno da zaboravi sve onu ružno što mu se dogodilo, na koju kartu vi i idete ali je tačno da ima i onih koji sve to pamte i ništa ne zaboravljaju i dobro se sećaju šta je ko uradio ovom narodu, kolika je zla počinio, što je za vas kamen spoticanja koji bii najradije da gurnete u stranu o kom retko kad ili gotovo nikad i ne pišete. “

    Дефинитивно никад нисте прочитали ниједан текст на Ивином свету зато је свака даља прича заиста непотребна. Са оваквим коментарима и етикетирањем да сам човек бившег режима промашили сте блог.

    Поздрав и свако добро.

 2. blagonamasnjma рече:

  Taman čovek pomisli makli smo one s vlasti od njih nema gorih i većih izdajnika,kad ono ovi za koje smo glasali i verovali da su patriote ispadoše grđi i razočaraše nas do neslućenih granica.Pristadoše na sve na šta čak ni predhodni nisu pristali,a narod i dalje ćuti i ako su novi zajahali narod gore nego stari,narod ćuti,ćuti i dalje ćuti,pa se nešto pitam:Ko zna kakve nam sedative isporučuju putem vode česmare?

  • Код нас је већ деценијама на снази оно: И од лошег има лошије.
   Таман кад помислиш да не можемо ниже и да са дна може само да се крене ка врху, владајуће гарнитуре нас изненаде, почну да копају како би смо пали још ниже.
   О њима, о томе шта су причали некад, а шта сад писала сам у тексту „Пљуц, пљуц по себи“ ( http://wp.me/p1YTjh-L9 ) али реално, о томе како ови једно причају, друго мисле, а раде оно што им се каже мислим да постаје беспотребно трошити речи…
   Добро дошли у Ивин свет…

   • Da vec jedared stignemo do tog dna, sevap bi bio. Jer onda ce postojati samo jedan put – ka povrsini.

    Inace, izreku koju si stavila na kraj bas sam danas pominjala vezano za lokalna desavanja (svakodnevica oko mene) i dala primer da je to zaista tako. Traje, naceka se posten covek, ali i doceka.

    • За то дно нема гаранција. Ови који су до сада одлучивали су уместо да се одбију ногама од дна и крену ка површини имали обичај да се додатно укопавају… Надам се да ће се и то променити…
     А свећа… Свака у неком тренутку изгори, па ће тако и ова која даје светлост онима који одлучују…

 3. kratko i jasno u srbiji i samom beogradu su srbi manjina, jes oni se zovu srb. stvar je drugacija srbi su se toliko izmesali da ovi mesanci ne mare za drzavom, cigani i srbi ,srbi irumuni, bugari i srbi ,srbi i vlasi itd. nema vise srbije u pravom smislu rjeci oni koji drugacije misle u zabludi su , ja nisam iz srbi. ali sam obisao cjelu licno sam se uvjerio to je balkanska trulez, jad od naroda…

  • Гаврило поздрав.
   Срби су у Србији национална мањина и имају најмање права, то се слажем. Последњих деценија радило се доста на убијању националне свести и резултати су почели да стижу. Постоје они који се стиде тога да су Срби и радије бирају неку алтернативу. Радије ће бити било шта друго, само не Срби. И то је један од проблема. Стид, срам без икаквог разлога. Уместо да буду поносни на своје порекло неки га се стиде.

   Од оних сам који верују да Србија и Срби постоје и да ће постојати увек. Рођена сам у Београду и читав живот сам у Србији. Прошла сам за просечног Србина поприлично света. И поред свих мука са којима сам се сусрела и ја, моја породица, пријатељи, опет не бих могла ни да одем одавде ни да пљујем по Отаџбини и по народу коме припадам. И кад чујем оне који су од пљувања сопственог народа направили професију, а мислим да сви знамо на кога мислим, не могу да поверујем да припадамо истом народу.

   Поздрав и добро дошли у Ивин свет.

 4. С` љубљвљу Отаџбини-све.
  И стрпљење. С` љубављу.
  Поздрав Ива.

 5. и ја сам поносна српкиња са Косова из свете Грачанице али ми је наша држава и политичари рекли да то више нисам ( не могу да схватим родила сам се у Србији и сад кажу није Србија – колевка српства)…иначе свака вам је реч на месту требалоби више оваквих текстова да буде да пробуде свест народу…

  • Поздрав за Грачаницу.
   Многима од нас није јасно, а политичари ваљда мисле да смо се до сада навикли на то да заспимо у једној, а пробудимо се у другој држави па мисле да могу тако и са Косовом и Метохијом.За њих су Косово и Метохија сувишни баласт кога се треба решити.
   И, оно што је најтужније, у нашој Србији постоје они који не схватају да Косово и Метохија нису далеко, ту су, у дворишту. И да оно што се дешава на Косову и Метохији не дешава само онима који живе тамо већ свима нама.
   Поздрав и добро дошли у Ивин свет.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Облак ознака

Otisak na displeju

Od izvora dva putića, do izvora samo jedan...

psihologijasmisla

mesto za raspamećivanje

ipokeva.wordpress.com/

uputstva za upotrebu dana

Labilna

Ubij vreme, da ono ne bi ubilo tebe :)

oblogovan

Pokušaj slaganja reči u nizove u kojima će se neko prepoznati...

NEGOSLAVLJE

Slike od reči u kojima se prepoznaju i nenaslikani.

poznanik

zato što te volim

Mandrak72's Blog

Bilo kojeg dana

Tangolinin blog

moja mala ništa

cy3a

свашта нешто

ПЛЕТЕНИЈЕ СЛОВЕС

... мистично језичко сведочанство духовне стварности.

agorafobija

Neko to od gore vidi sve, vuce konce, igra se. ;)

политика и којешта...

забелешке о утисцима, на прву лопту...

meskalero

Да ли знаш?

Dnevnik slučajne domaćice

Priče, poneka pesma, kritika društva

Jelena Bogosavljević

Jelena: svet priča i noćnih pripovedanja

Ne plači , to mogu i ja ....

Život i naravučenije....

ironijexl

StVaran svet oko mene (ne zadržavaj se samo u slučaju nužde)

Umetnost hedonizma

Umetnost nalazenja zadovoljstva u malim stvarima

Izmanipulisan

Nervozni komentari na teme iz kulture, medija i politike

Nedodjija

blog o alternativama...

Sopstveni portparol

Za pravilnu i zdravu duhovnu, duševnu i telesnu ishranu

Mitrovic Uros

Just another WordPress.com site

%d bloggers like this: