poljubac У Београду неко тмурно време (што је баш чудно за крај јануара 🙂 ), а ја сам тако мало… Романтична?

Размишљам о пољупцима. О љубљењу. О оним лептирићима у стомаку који се јаве кад помислите на њега (у случају комшија ЊУ). О оним жмарцима који пролазе телом кад се споје усне…

Љуби ми се – то је једини логичан закључак 🙂

Волим да се љубим и никад ми није доста 🙂

Мени је пољубац веома значајан. Од њега све почиње, или не почиње 😉  Иако кажу да је љубљење вештина која се учи и да први пољубац са неким не мора обавезно да буде огледало како ће те ствари функционисати у будућности, због жеље, нервозе може бити и неспретно, код мене је тај први додир и те како битан. Чак могу рећи пресудан.

Ако је тај први пољубац добар, прави, онај који ме помера из корена онда је могуће свашта 🙂 А, опет, са друге стране, ако при првом спајању усана кроз мене не прође струја треба то баталити на време. Жеља, ишчекивање, стрепња стварају микс који мора да резултира добрим. Ако већ тад нема експлозије неће је ни бити.

Искуство је Мајка 😉

Пољубац увек делује и покраће неки вид емоционалне реакције, утиче на стање свести и уме да делује бескрајно магично, заносно, нежно, страсно, лековито. Пољубац уме да нас испуни највећом срећом или да сруши све наше снове, увек делује у зависности од снаге разноврсних и вишеслојних емоција, осећања блискости, као и од стања везе или односа између особа које размењују и деле пољупце.

Постоје различите врсте и категоризације пољубаца од топлих, нежних, романтичних, страсних до оних хладних, контролисаних, резервисаних, површних; или оних који одају припадност, тајне заљубљености или љубави до оних који изражавају само позу за одређене (не)скривене намере или циљеве.
Пољупци у нама покрећу најразличитија осећања и увек делују снажно на стање наше свести. Док трају пољупци, тело производи разне супстанце које делују јаче и од морфијума.

Како се мени овог тренутка љуби, а с обзиром да сам на послу и нисам баш у могућности да то радим, мислим, није ми баш неки избор 😉 , у наредним редовима мало о пољупцу…

Уживајте, пригрлите неко грејно тело и… подигните температуру 🙂

И опусти се уз ову музику

(Хвала Jelena Bogosavljević на подсетнику да нисам поставила линк, мада је и твој предлог музичке подлоге одличан 5+ )

poljubac11

Љубљење продужава животни век! Мушкарци који љубе своје супруге пре одласка на посао живе 5 година дуже.

Док се бави љубљењем, тело ствара супстанцу која има 200 пута јачи опојни ефекат од морфијума. Дакле, љубљење партнера често доводи до осећаја еуфорије.

Пар који се љуби размењује масноће, минералне соли и протеине. Истраживања показују да баш ова размена појачава производњу антитела која спречавају евентуалну заразу од разних болести.

Љубљење може да одложи боре! Пошто чин љубљења  укључује коришћење 29 мишића лица, то може зауставити развој бора.

У уснама се налазе хиљаде нервних завршетака (100 пута више него у прстима) који подстичу узбуђење. То је разлог зашто љубљење пре, током и после секса изузетно узбуђује и чини нас задовољнијим.

Ватрени пољубац који траје 20 секунди подиже крвни притисак и појачава убрзани пулс. Повећава ниво хормона у крви и према томе уме да промени живот у једном минуту.

Љубљење помаже женама у релаксацији од напорног дана, а и на лак начин их ослобађа од стреса.

40% мушкараца каже да стварно дугачак и ватрени пољубац исте секунде може да их убаци у расположење за секс.

Повећајте узбуђење љубећи се на прави начин, немојте да правите облик слова „А“ љубећи се. Спојите кукове док се љубите и осетићете како узбуђење сваког секунда све више расте међу вама.

Пољубац у ушну шкољку, комбинација благих пољубаца, сисања и грицкања је нешто што ће јако узбудити партнера. Бонус поене добијате и ако шапућете „неваљало”.

Мушкарци преферијају љубљење језиком како би пренели повећано узбуђење на партнерку. Зато, кад осетите да постаје све агресивнији у љубљењу – није само реч о његовом узбуђењу, он жели да то узбуђење пренесе и на Вас.

Мушкарци ће свакако имати секс без обзира на то што се нека девојка лоше љуби. За разлику од жена, њима то није превелики проблем.

Док се страствено љубимо, повећава се наш крвни притисак, срце ради све брже, адреналин расте, а ми постајемо узбуђенији. Ако се страсно љубите за време секса имате више шанси за интензивнији оргазам.

Током средњег века људи су потписивали уговоре стављајући слово „X“ на документ, а затим љубећи се у част завршеног посла. Тако је времено “XX” постала скраћеница за љубљење.

poljubac1

 Постоје разне врсте пољубаца, али много је занимљивих чињеница које сигурно нисте знали.

Љубљење лечи главобољу

Љубљење изузетно позитивно утиче на здравље па тако може бити од помоћи када је изглед ваше коже у питању, али истовремено побољшава циркулацију, спречава крварење зуба и помаже код главобоље. Уколико вас боли глава, заборавите аналгетике и крените у акцију.

Пољубац је попут дроге

Од сада не мора да вас брине осећај вртоглавице након дужег љубљења. Доказано је да се током љубљења лучи ендорфин који има јачи ефекат од морфијума из наркотика, па самим тим и изазива „помућено” стање уколико је конзумација пољубаца већа.

Здраво пољупци, збогом калорије

Уколико вас мрзи да вежбате и одлазите у теретану, онда је љубљење идеално решење за вас. Обичан пољубац активира две групе мишића и њиме се може сагорети пар калорија, док француски пољубац активира чак 34 групе мишића и може сагорети пет калорија. Уколико се љубите један минут, сагорећете 26 калорија, а уколико се будете љубили цели сат, сагорећете невјероватних 1.560 калорија. Па, шта чекате? Крените у акцију.

Водите рачуна са киме се љубите

Поверење у особу коју љубите је неопходно јер се једним пољупцем пренесе 278 бактерија, а дуг пољубац може вас заразити са чак 10.000 бактерија.

Опасни пољупци

Пољупци могу бити преносиоци извесних болести попут мононуклеозе, али и херпеса. Ипак, пољупцем се може пренети и вирус ХИВ уколико оба партнера имају ранице у устима. Зато увек треба знати кога и зашто љубимо.

Забрањено воће

У 16. вијеку у Напуљу је јавно љубљење било забрањено и кажњавано смрћу. Веровали или не, ова забрана на неким местима у Америци постоји и данас, па тако у појединим градовима жене не смеју да љубе своје мужеве недељом.

poljubac2207

Мислите да знате све о пољупцима? Можда неки од двадесетак наведених начина ипак нисте знали. Ако вас неки посебно заинтересује, слободно испробајте. Колико одмах :-*

Лептир

На само милиметар удаљености од партнера отварајте и затварајте очи додирујући партнера трепавицама. Ако га изведете исправно трептећи осјећај ће отићи равно до срца.

Пољубац у лице

Пријатељски пољубац, којим некоме прећутно кажете да вам се свиђа. Препоручује се на првим састанцима. Рукама обухватите партнерову главу и њежно га пољубите у образ.

Пољубац испод обрва

Док партнер спава или жмури пољубите му спољни угао ока испод обрве… Врло интиман пољубац.

Пољубац у прсте

Јагодице прстију представљају врло осетљиве делове тела, готово као усне. Пољубите их.

Француски пољубац

Овај пољубац укључује љубљење језиком. Њиме, преко језика, размењујете дах, извор живота. Врло је личан и интиман.

Штипкање

Лагано и нежно кажипрстом и средњим прстом уштините партнера за образ.

Вруће – хладно пољубац

Љубите партнерове усне док не постану топле, затим их расхладите леденим дахом. Врло је узбуђујући и непредвидив.

Пољубац с удахом

Док се љубите удахните ваздух из партнерових уста. Врло интиман пољубац, а каже се како ће партнери који измене дах остати заувијк заједно.

Сисање усана

Док љубите партнера сисајте његове усне. Врло узбуђујући пољубац.

Пољубац у врат

Нежно уснама прелазите и љубите партнеров врат, посебно део испод ушију према раменима.

Грицкање усана

Овај пољубац може деловати врло еротично. Док љубите партнера грицкајте му усне, само припазите да не загризете прејако и уместо задовољства изазовете бол.

Причајући пољубац

Док љубите партнера говорите му нешто. Ако вас неко ухвати можете рећи како се нисте љубили, само сте шапутали.

Пољубац за добро јутро

Дефинитивно један од најлепших начина за буђење.

Advertisements

Коментари на: "Пољубац је сусрет најлепши на свету :-)" (34)

 1. Bravo. Nisam videla studiozniju studiju na temu…

 2. Divna tema i super tekst. Početak me je podsetio na neka moja razmišljanja koja su me držala sve dok nisam sela i napisala priče o svojim prvim poljupcima. 😀 Ali lepo je vratiti im se čitajući ovaj tekst. 🙂

  • Хвала Зрачку 🙂
   Пољупци су увек слатка и сочна тема… А мени данас тако дошло да… Пишем 🙂
   Драго ми је да Ти се свидело.
   И добро дошла у Ивин свет и овако званично.

 3. E razveselila si me ovim postom. Evo i prateće muzičke podloge. Setila sam se ove melodije dok sam čitala:

 4. Iva, toliko o poljupcu! Ja, onda, ima kratko da živim 😦 a, tako mi se živi! 😉

 5. Hm, znači, moraću da intenziviram ljubljenje, dobio sam nešto (čuj, nešto(!?) ) mase na stomaku. A ne liči mi na mišiće, 😛 :))) Lep tekst, Iva, baš lep… 😉

  • Право да ти кажем, сличан проблем на различитом месту :-)))
   Хвала Комшо 🙂

   • Ubiste me danas. Imam „slatko kiseli“ dan. Sve sam u kući pojela. 😉

    • Пребаци мало нама 😉

    • šta, nema ništa više! Lida sve pojela…zagrljaj, poljubac, mladost, zaljubljivanje. Eh, da mi je da se zaljubim! Kad se zaljubim, patim i čeznem i očas sam kao čačkalica. Jedva vodu pijem. Iva, kriva si ako mi „pukne vaga“! 😉

    • Кажу да сам као мала дала сјајан рецепт нашој комшиници, која је стасом подсећала на чувену оперску диву Монсерат Кабаље, како да смрша.
     – Прво морате да се заљубите. По могућству да и он вас заволи. А онда да се он одљуби од вас. И онда ћете да патите, и ништа нећете моћи да једете и брзо ћете да смршате.
     Кад си дете то ваљда има логике.
     Бићу искрена, мени као великој никад то није успело. Напротив 🙂
     Их, купићемо другу вагу… А и заљубићемо се… Ево га пролеће, мене оно увек инспирише на нову љубав 🙂

    • tebe, da! A, što se recepta tiče, dovoljno je da se zaljubim i ona druga drama je suvišna, a ja se topim. Nije mi muž ovde, blago meni, a ti opet persiraš! Idi i ljubi se, ti možeš! I grli se, obavezno! Ja idem da maštam, možda, nešto napišem u zamenu za ljubljenje. 🙂

    • Мени се као детету чинило да је драма неопходна. Пракса је показала да је обратно 🙂
     Није перисрање, ово сам написала у оригиналу, та госпођа је била једно четири деценије старија од мене, њој сам перисрала. Комшилуку не персирам, они су моји 🙂
     п.с. ни мене пролеће не асоцира само на заљубљивање… нажалост…

 6. poljubac jeste intiman i vlažan doživljaj, ali ne treba ni zagrljaj podcenjivati,
  kao nešto što doprinosi stapanju dva bića 😉

 7. draganasmiljanic рече:

  aaa raspilavili ste me sa ovim poljupci, zagrljaji… 🙂 Odoh da… 🙂 🙂

  • Шта да радимо кад волимо да се љубимо и грлимо 🙂 Верујем да си паметно искористила вече 😉

 8. Posle ovako divnog teksta i meni se ljubi..ali..zašto nam to ALI sreću kvari? Ipak sam optimista..moram da budem.

  • АЛИ је увек ту да нас подсети на нешто. И, добро је да је ту, али је још боље да га некад не послушамо 😉
   Мало лепих мисли и из Ивиног света да помогну тај оптимизам 🙂

 9. Vau! Uau i sl. 🙂

  Vive l’amour!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

Otisak na displeju

Od izvora dva putića, do izvora samo jedan...

psihologijasmisla

mesto za raspamećivanje

ipokeva.wordpress.com/

uputstva za upotrebu dana

Labilna

Ubij vreme, da ono ne bi ubilo tebe :)

oblogovan

Pokušaj slaganja reči u nizove u kojima će se neko prepoznati...

NEGOSLAVLJE

Slike od reči u kojima se prepoznaju i nenaslikani.

poznanik

zato što te volim

Mandrak72's Blog

Bilo kojeg dana

Tangolinin blog

moja mala ništa

cy3a

свашта нешто

ПЛЕТЕНИЈЕ СЛОВЕС

... мистично језичко сведочанство духовне стварности.

agorafobija

Neko to od gore vidi sve, vuce konce, igra se. ;)

политика и којешта...

забелешке о утисцима, на прву лопту...

meskalero

Да ли знаш?

Dnevnik slučajne domaćice

Priče, poneka pesma, kritika društva

Jelena Bogosavljević

Jelena: svet priča i noćnih pripovedanja

Ne plači , to mogu i ja ....

Život i naravučenije....

ironijexl

StVaran svet oko mene (ne zadržavaj se samo u slučaju nužde)

Umetnost hedonizma

Umetnost nalazenja zadovoljstva u malim stvarima

Izmanipulisan

Nervozni komentari na teme iz kulture, medija i politike

Nedodjija

blog o alternativama...

Sopstveni portparol

Za pravilnu i zdravu duhovnu, duševnu i telesnu ishranu

Mitrovic Uros

Just another WordPress.com site

%d bloggers like this: